B e r b e r o f f

Отзвуци

Проектът „ОТЗВУЦИ. Христо Берберов (1875–1948) и неговото наследство“ се реализира по повод 145 години от рождението на художника. Голямото завръщане на художника ще бъде в Съюз на българските художници от 01 март до 2 април 2022 г. Юбилейната годишнина отбелязваме под патронажа на Министерството на културата, в епохата на Covid-19, с двегодишно закъснение.

В периода 2018 – 2022 г., по идея на Фондация Цанко Лавренов / Tsanko Lavrenov Foundation, в сътрудничество с Bulgarian-European Cultural Dialogue Centre беше събрана достъпната документална и художествена информация за художника.

Изложбата „ОТЗВУЦИ. Христо Берберов (1875 – 1948) и неговото наследство“ ще бъде представена заедно с двуезична монографична книга за художника.

Изданието „Отзвуци“ е на издателството на New Bulgarian University и на Фондация Цанко Лавренов / Tsanko Lavrenov Foundation. То е финансово подкрепено от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма „Визуални изкуства“, от Център „Българо-европейски културни диалози“, от Фондация „Цанко Лавренов“, от Нов български университет, ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA – SOFIA и частни спомоществуватели.

Монографията излиза по случай 30-годишнината от създаването на Нов български университет.

Scroll Down
Bottom Reached